Pulpa impanata de caprior la cuptor

IMG_1343La rugamintile prietenilor postez reteta de pulpa impanata de caprior la cuptor. Reteta nu este una din carti de gastronomie ci este una stiuta de la parinti avand in vedere ca si tata este la randul lui vanator. Imi aduc aminte cum mama pregatea vanatul adus de tata si toata casa mirosea a mirodenii si abia asteptam sa fie gata. Nu am pretentia ca este o reteta perfecta, dar dupa cum stiti gusturile nu se discuta. Pentru a prepara vanatul avem nevoie de mai mult timp si foarte multa rabdare in primul rand.

Ca si ingrediente avem nevoie de:

- O pulpa de caprior

- sare IMG_1341

- cimbru

- 1/2 l Vin alb

- foi de dafin

- Usturoi

- slanina afumata

- Otet

- piper negru boabe

- ulei de masline

- busuioc

IMG_1338Pentru inceput trebuie sa precizez ca este foarte important sa nu spalati carnea de vanat decat atunci cand o preparati. Procesul de fezandare trebuie respectat cu strictete. Intr-un vas mare se pune pulpa si se acopera cu apa, iar la 30 minute sa schimba apa, proces repetat de 2 ori. Dupa ce am curatit carnea de sange punem apa in vas cat sa acopere carnea si mai adaugam foi de dafin, piper boabe, 250 ml vin alb, busuioc, cimbru si 50 ml otet pentru albirea carnii. Se lasa 24 ore la fezandat la loc rece.

Dupa ce au trecut cele 24 ore, pulpa se impaneaza cu usturoi si cu slanina afumata in asa fel incat sa fie uniform patrunsa, se da cu ulei de masline si se aseaza in tava cu apa si restul de vin.  Se introduce tava in cuptorul  incalzit deja la 200 grade Celsius si se lasa cam 2 ore sa se patrunda dupa gust.  la nevoie se intoarce si se mai adauga vin. Eu o crestez spre final si o verific sa fie patrunsa dupa gustul meu.

Se poate servi cu garnitura de cartofi cu sofran, salata de castraveti in otet si un vin rosu.

Coastele sunt bonus la reteta si oricum au ioesit demential putin crocante. A fost un test al meu si preparate identic ca si pulpa.

Va urez pofta buna o sa mai revin cu retete vanatoresti.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categories

Vanatoare

Vanatoare Caprior

Google Analytics Stats

generated by GADWP